Curs de Finances Sostenibles ESG Online - IEF

Escull formació Blended

L’IEF ha adaptat els seus cursos a una metodologia Blended que combina aprenentatge online a través del campus virtual amb interaccions presencials puntuals al centre d’estudis de Barcelona.

Down

Finances sostenibles per a l’assessorament financer, EFPA ESG Advisor – online

Certificació professional
Duració 40 Hores lectives
Format Online
Preu 500 €

CURS PREPARATORI NOU CERTIFICAT EFPA ESG ADVISOR. En els últims anys, les finances sostenibles han passat de ser una elecció minoritària, destinada a clients interessats per l'ètica o la protecció del medi ambient, a convertir-se en un corrent d'inversió majoritària, que ha arribat per a quedar-se i que tot professional de les finances ha de conèixer.

En un entorn de major conscienciació per part dels inversors i el públic en general respecte dels temes mediambientals, socials i de bon govern corporatiu, tenir en cartera títols d'empreses amb pràctiques qüestionables s'ha convertit en un risc financer. A més, en l'àrea de la UE, el Pla d'Acció de Finances Sostenibles portarà grans canvis legislatius, que van significar un canvi total de paradigma en el sector de les inversions i de l'assessorament.

Aquest curs dóna una àmplia visió de tots els temes rellevants dins de les finances sostenibles, aprofundint en els més importants per a l'assessor financer. Per a això, comptem amb la col·laboració d'una sèrie d'experts en cadascuna de les àrees, amb una visió actualitzada i enfocada a la pràctica professional. Preparatori nou certificat EFPA ESG Advisor.

40
Hores lectives
Online
20h Recertificació EFPA
 • MATRÍCULA OBERTA
 • Certificació: Certificació ESG
 • Accés Campus: Període lectiu de 6 mesos
 • Duració: 40 hores lectives
 • Metodologia: Curs online de 40h lectives a través del Campus IEF amb modalitat d'autoestudi

Metodologia

Presencial - Streaming Blended Online

El nou paradigma en l'assessorament financer

Josep Soler, director general IEF, i Eva Hernández, coordinadora de finances sostenibles IEF, presenten els detalls d'aquest curs d'especialització en finances sostenibles, el nou paradigma en l'assessorament financer.

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 30 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

Al final del curs el participant podrà:

 • Entendre què són les finances sostenibles i les tendències en la seva evolució
 • Conèixer els conceptes, fonts d’informació i iniciatives més rellevants dins del complex món de les finances sostenibles
 • Adquirir nocions sòlides sobre l’impacte del canvi climàtic, la transició a una economia baixa en carboni, i les oportunitats i riscos d’inversió derivats d’aquest
 • Entendre la responsabilitat social corporativa i els criteris socials i de governança més importants
 • Conèixer les principals estratègies i productes dins de la inversió sostenible
 • Avaluar l’impacte de les noves regulacions en el sector (taxonomia, estàndard de bons verds, etiqueta verda, MiFID II)
 • Incorporar criteris de sostenibilitat en la selecció d’inversions
 • Conèixer els principals proveïdors d’informació, índexs i ràtings en sostenibilitat
 • Dissenyar carteres d’inversió que tinguin en compte criteris sostenibles en funció del nivell de risc i característiques del client

Preparatori nou certificat EFPA ESG Advisor.

Preparatori per al nou certificat EFPA ESG Advisor.

Aquest curs consta de 15 Mòduls formatius:

Primera part: introducció a les finances sostenibles

Mòdul1. Introducció a les finances sostenibles i responsables

Mòdul 2. Estratègies i productes en la Inversió Socialment Responsable

Mòdul 3. Les Finances verdes

Mòdul 4. Fons d’Inversió sostenibles

Mòdul 5. Assegurances i productes de previsió

Mòdul 6. Productes bancaris sostenibles

Mòdul 7. Bons verds, socials i sostenibles

Mòdul 8. Inversió d’impacte i capital de risc

Segona part: present i futur de les finances sostenibles

Mòdul 9. Aspectes Mediambientals

Mòdul 10. Transició cap a un sistema econòmic i financer baix en carboni

Mòdul 11. Aspectes Socials i de Governança

Mòdul 12. Iniciatives Reguladores en la UE

Mòdul 13. Integració dels criteris ESG

Mòdul 14. Assessorament en finances sostenibles

Mòdul 15. Futur de les finances sostenibles i transformació digital

Metodologia online: 40h online en el Campus IEF

El curs segueix una metodologia online amb suport d’un tutor virtual i obert amb una durada màxima de 6 mesos.
L’ús i seguiment continu de la plataforma de formació IEF Campus, serà imprescindible per al correcte aprofitament d’aquest curs preparatori per a la certificació ESG Advisor

Aquest programa formatiu inclou:

 • Presentacions en vídeo de diferents experts del sector, enfocats als temes més importants
 • Material d’estudi bàsic en formats PDF descargable i imprimible
 • Material de suport en format online i seqüencial scorm
 • Exercicis d’autoavaluació per a conèixer el teu avanç i nivell al llarg de la formació
 • Vídeo – càpsules de resolució d’exercicis
 • Test d’acte avaluació online
 • Test online de simulació de l’examen de certificació

Aquest programa està dirigit a:

 • Assessors i planificadors financers personals
 • Directius i professionals d’institucions financeres i asseguradores
 • Professionals de gestió de fons, banca privada o assessorament financer
 • Professionals de la consultoria financera i estratègica

COORDINACIÓ

Eva Hernández

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Ciències Actuarials i de l’Empresa Financera, títol de actuari d’assegurances, per la Universitat de Barcelona. MBA per Pennsylvania State University, amb el patrocini de les Beques Fulbright, i CFA (Chartered Financial Analyst). Va desenvolupar la seva carrera professional durant més de 15 anys en la indústria financera (des de banca minorista, auditoria, assegurances, control de gestió fins als mercats financers), 10 d’ells com a analista de borsa especialista en el sector bancari espanyol, en bancs d’inversió com Lehman Brothers o Morgan Stanley a Londres, on va ser Directora Executiva en l’equip de bancs europeus. Eva també és coach ACC per ICF (International Coaching Federation) i especialista en lideratge i gestió del canvi. Ha treballat en escoles de negocis com IESE o Kedge Business School, i col·labora com a professora a IEF des de l’any 2013.

 

 

PROFESSORAT

 • Andrés Alonso es va unir al Banc d’Espanya al 2019 com a economista sènior a la Divisió d’Innovació Financera. És llicenciat en Economia per la Universitat d’Oviedo, Diploma d’Estudis Avançats en Mètodes Quantitatius per a Economia i Empresa per la UNED, i Màster en Banca i Finances per AFI.
 • Julián Romero és actualment President de l’Observatori espanyol del Finançament Sostenible. És llicenciat en CC. Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid. Posseeix un màster en Banca Responsable pel IEB i un curs en Desenvolupament Sostenible per la Universitat de Columbia.
 • Luis Felipe Díaz, Doctor en Enginyeria Química i Medi Ambient per la Universitat de Valladolid. Més de 16 anys d’experiència en Gestió i Consultoria estratègica en Sostenibilitat i Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Economia circular, Govern Corporatiu.
 • Agustín Vitórica és Fundador i co-CEO de GAWA Capital, una de les firmes líders d’inversió d’impacte d’Espanya amb 100 milions d’EUR sota gestió a través de 4 fons. La signatura està especialitzada en la inversió en països en vies de desenvolupament, especialment en microfinances, finançament de Pimes, agricultura i finançament d’educació, havent impactat a més de 210.000 persones.
 • Iván Deu és co-Director de Desenvolupament de Negoci, Sud d’Europa i Latam, i soci de Lonvia. Va començar la seva carrera l’any 2000 en Capital at Work A.V. desenvolupant diferents responsabilitats, Màster en International Business Strategies per la London School of Economics, un MBA per ThePowerMBA, i un diploma en Market Risk i Credit Risk pel IEB. Iván es va llicenciar en Ciències Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid, amb especialitat en Ciències de la Computació.
 • Helena Ancos és Sòcia Directora de Ansari Responsabilitat Social Corporativa i Innovació Social.
 • Oliver Canosa és el responsable del departament de Finances Sostenibles i Sostenibilitat Corporativa de la consultoria ambiental Tecnoambiente. Amb experiència en la recerca de temes d’economia ambiental, va pivotar cap al món de la consultoria, on ha treballat en projectes de finances sostenibles i acció climàtica per a més de 20 països.

Import de matrícula
El preu de la matrícula del curs Finances Sostenibles: un nou paradigma en l’assessorament financer és de 500euros.

Aquelles persones que formin part de la comunitat Alumni IEF gaudeixen dels beneficis Alumni amb un descompte del 10% sobre el preu total del curs (sol·licita el cupó de descompte).

Procediment de pagament
Per formalitzar la inscripció al curs:
1. clica al botó “matricula’t online” que trobaràs a l’inici
2. omple la fitxa amb les teves dades
3. selecciona el mètode de pagament (pagament íntegre online o pagament íntegre via transferència bancària)

En cas de preferir abonar l’import a través de transferència bancària realitza un ingrés al compte IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074 i envia el comprovant de pagament a infoief@iefweb.org

**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els requisits necessaris per l’èxit del mateix.
*Per més informació sobre la nostra política de pagament i devolucions, fes clic aquí.

Testimonis

Coordinador

Eva Hernández Castells

Eva Hernández Castells

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Ciències Actuarials i de l'Empresa Financera, títol de actuari d'assegurances, per la Universitat de Barcelona. MBA per Pennsylvania State University, amb el patrocini de les Beques Fulbright, i CFA (Chartered Financial Analyst). Va desenvolupar la seva carrera professional durant més de 15 anys en la indústria financera (des de banca minorista, auditoria, assegurances, control de gestió fins als mercats financers), 10 d'ells com a analista de borsa especialista en el sector bancari espanyol, en bancs d'inversió com Lehman Brothers o Morgan Stanley a Londres, on va ser Directora Executiva en l'equip de bancs europeus. Eva també és coach ACC per ICF (International Coaching Federation) i especialista en lideratge i gestió del canvi. Ha treballat en escoles de negocis com IESE o Kedge Business School, i col·labora com a professora a IEF des de l'any 2013.

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 30 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

30 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació  Si estàs interessat en rebre informació d'aquest programa formatiu, si us plau emplena totes les dades del formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.