Escull formació Blended

L’IEF ha adaptat els seus cursos a una metodologia Blended que combina aprenentatge online a través del campus virtual amb interaccions presencials puntuals al centre d’estudis de Barcelona.

Down

Finances sostenibles per l’assessorament financer

Curs d'especialització
Duració 50 Hores lectives
Inici 11/01/2021
Format Online
Interès Pagament aplaçat

En els últims anys, les finances sostenibles han passat de ser una elecció minoritària, destinada a clients interessats per l'ètica o la protecció del medi ambient, a convertir-se en un corrent d'inversió cada vegada més generalitzada. Darrere d'aquesta evolució hi ha diversos factors, sent un dels més importants la preocupació pel canvi climàtic i la necessitat de destinar grans imports de fons a la seva mitigació i adaptació. En un entorn de major conscienciació per part dels inversors i el públic en general respecte els factors mediambientals, socials i de bon govern corporatiu, tenir en cartera títols d'empreses amb pràctiques qüestionables s'ha convertit en un risc financer que cap gestor d'actius pot obviar. En l'àrea de la UE, el Pla d'Acció de Finances Sostenibles portarà grans canvis legislatius, incloent la incorporació de la inversió sostenible en la normativa MiFID II. L'adaptació a aquestes noves normatives significarà un canvi total de paradigma en el sector de les inversions i l'assessorament financer.

50
Hores lectives
15h
Recertificació EFPA
 • Data d'inici / Data de finalització:
  GEN 11
  FEBR 26
 • Duració: 50 hores lectives
 • Lloc: Institut d’Estudis Financers de Barcelona
 • Ciutat: Barcelona
 • Metodologia: Sessions que combinaran un component teòric amb un vessant pràctic, assistència de convidats experts en el sector de finances sostenibles/consultoria mediambiental/responsabilitat social corporativa, i la realització d'un projecte de construcció d'una cartera d'inversions.

Metodologia

Presencial Semipresencial Online A distancia

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 29 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

29 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

El nou paradigma en l'assessorament financer

Josep Soler, director general IEF, i Eva Hernández, coordinadora de finances sostenibles IEF, presenten els detalls d'aquest curs d'especialització en finances sostenibles, el nou paradigma en l'assessorament financer.

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 29 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

Al final del curs el participant podrà:

– Entendre què són les finances sostenibles i les tendències darrere de la seva evolució
– Conèixer les principals estratègies i productes dins de la inversió sostenible
– Veure les oportunitats i riscos d’inversió derivats del canvi climàtic
– Avaluar l’impacte de les noves regulacions en el sector (taxonomia, estàndard de bons verds, etiqueta verda, MiFID II)
– Incorporar criteris de sostenibilitat en la selecció d’inversions
– Conèixer els principals proveïdors d’informació, índexs i ràtings en sostenibilitat
– Dissenyar carteres d’inversió que tinguin en compte criteris sostenibles en funció del nivell de risc i característiques del client

PRIMERA PART: INTRODUCCIÓ A LES FINANCES SOSTENIBLES (15h)

 1. Càpsula Online 1: Introducció a les finances sostenibles i responsables (3h)
 2. Càpsula Online 2: Estratègies i productes en la Inversió Socialment Responsable (3h)
 3. Càpsula Online 3: Les Finances verdes (3h)
 4. Actius bancaris i de finançament (2h): Vídeo + exercicis interactius + 2 casos exemple
 5. Actius de renda variable i d’inversió (3h): Vídeo + exercicis interactius + 2 casos exemple
 6. Inversió d’Impacte (1h): Vídeo i Cas pràctic en inversió d’impacte

SEGONA PART: PRESENT I FUTUR DE LES FINANCES SOSTENIBLES (15h)

 1. Aspectes Mediambientals (3h): Vídeo + exercicis interactius + 2 casos exemple
 2. Aspectes Socials i de Governança (3h): Vídeo + exercicis interactius + 2 casos exemple
 3. Transició cap a un sistema econòmic i financer baix en carboni (2h)
 4. Iniciatives Reguladores en el si de la UE (3h): explicació + exemples
 5. Assessorament en finances sostenibles (2h): vídeo + caso pràctic
 6. Futur de les finances sostenibles i transformació digital (2h): vídeo + caso pràctic

Curso finanzas sostenibles 50h_Syllabus

 

L’aprenentatge es realitza a través de les sessions que combinaran un component teòric amb un vessant pràctic, assistència de convidats experts en el sector de finances sostenibles/consultoria mediambiental/responsabilitat social corporativa, i la realització d’un projecte de construcció d’una cartera d’inversions presentat en públic al final del curs. Els participants també disposen del campus online pel que respecta al seguiment de les activitats, consulta dels materials, així com per a comunicar-se amb els professors.

L’avaluació del curs es basa en la qualificació del projecte que s’hagi presentat, més la qualificació d’un examen final.

Aquest programa està dirigit a:

• Directius i professionals d’institucions financeres i asseguradores
• Professionals de gestió de fons, banca privada o assessorament financer
• Professionals de la consultoria financera i estratègica

Import de matrícula
El preu de la matrícula del curs Finances Sostenibles: un nou paradigma en l’assessorament financer és de 650euros.

Aquelles persones que formin part de la comunitat Alumni IEF gaudeixen dels beneficis Alumni amb un descompte del 10% sobre el preu total del curs (sol·licita el cupó de descompte).

Procediment de pagament
Per formalitzar la inscripció al curs:
1. clica al botó “matricula’t online” que trobaràs a l’inici
2. omple la fitxa amb les teves dades
3. selecciona el mètode de pagament (pagament íntegre online o pagament íntegre via transferència bancària)

En cas de preferir abonar l’import a través de transferència bancària realitza un ingrés al compte IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074 i envia el comprovant de pagament a infoief@iefweb.org

**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els requisits necessaris per l’èxit del mateix.

Coordinador

Eva Hernández Castells

Eva Hernández Castells

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Ciències Actuarials i de l'Empresa Financera, títol de actuari d'assegurances, per la Universitat de Barcelona. MBA per Pennsylvania State University, amb el patrocini de les Beques Fulbright, i CFA (Chartered Financial Analyst). Va desenvolupar la seva carrera professional durant més de 15 anys en la indústria financera (des de banca minorista, auditoria, assegurances, control de gestió fins als mercats financers), 10 d'ells com a analista de borsa especialista en el sector bancari espanyol, en bancs d'inversió com Lehman Brothers o Morgan Stanley a Londres, on va ser Directora Executiva en l'equip de bancs europeus. Eva també és coach ACC per ICF (International Coaching Federation) i especialista en lideratge i gestió del canvi. Ha treballat en escoles de negocis com IESE o Kedge Business School, i col·labora com a professora a IEF des de l'any 2013.

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació