Junts en la innovació

Forma't en l'entitat líder en coneixement financer
Down
Curs d'especialització

Fintech: innovació en serveis financers

Idiomes Català, castellà i anglès
Duració 50 Hores lectives
Inici 21/02/2020
Format Presencial
Preu 1350 €

El sector financer està sotmès actualment a un nivell d’innovació i disrupció com mai hi havia hagut a la història d’aquesta indústria. Tant la banca tradicional com el sector anomenat fintech, juntament amb altres operadors com les grans empreses tecnològiques, estan competint per capturar l’enorme potencial que la combinació de finances i tecnologia pot donar. D’aquesta innovació sorgeixen aplicacions com els robo-advisors o pagaments immediats, nous models de negoci com el crowdfunding o els neobancs, tecnologies com blockchain o la intel·ligència artificial i fins i tot propostes que poden modificar profundament la industria com les criptomonedes o les finances descentralitzades.

50
Hores lectives
15h
recertificació EFPA
 • Data d'inici / Data de finalització:
  FEB 21
  ABR 04
 • Horari: Divendres de 17:00h a 21.30h i Dissabte de 9:00h a 14.00h
 • Duració: 50 hores lectives
 • Lloc: Institut d’Estudis Financers de Barcelona
 • Ciutat: Barcelona
 • Metodologia: Sessions presencials, que combinaran un component teòric amb una vessant pràctica, com exercicis en la pròpia aula, realització d’un projecte de fintech i suport via campus online

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 29 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

29 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 29 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

En aquest marc de forta innovació per part de la banca tradicional i dels nous entrants en la industria financera, es fa necessari entendre aquest nou context tecnològic i competitiu, conèixer les característiques, avantatges i reptes del fintech, relacionar les diferents tecnologies amb els nous models de negoci que introdueixen i amb la millora de l’experiència de l’usuari financer que comportaran, i poder dissenyar propostes financeres incorporant aquestes noves tecnologies i models de negoci.

Al final del curs, el participant podrà:
– Entendre el context tecnològic i competitiu del sector financer
– Conèixer què són les fintech, quines tipologies existeixen i quins avantatges i reptes tenen enfront el sector financer tradicional.
– Identificar quines tecnologies són clau en l’actualitat i els propers anys per al desenvolupament de noves propostes i models de negoci en el sector financer, en especial l’impacte de la intel·ligència artificial i del blockchain.
– Avaluar l’impacte que la regulació té en la innovació en aquest sector, en especial la referent a les fintech i a la Directiva Europea de Pagaments PSD2.
– Dissenyar la proposta de valor i un pla de negoci per a crear una empresa fintech

– Revolució digital i finances. Nous models de negoci i nous entrants.
– Digitalització en el sector bancari i experiència de client
– Fintech: característiques i verticals.
– Crowdfunding i crowdlending
– Wealthtech i automatització en la gestió d’inversions
– Innovació en els pagaments
– Regulació en fintech i perspectives
– Blockchain: fonaments i casos d’ús en les finances.
– L’economia de blockchain (tokenomics): bitcoin, criptomònades i finançament (ICO, IEO, STO…)
– Disseny i presentació dels projectes fintech
– Sessió “bonus track”: Finances descentralitzades (DeFi)

L’aprenentatge es realitza a través de les sessions presencials, que combinaran un component teòric amb una vessant pràctica, com exercicis en la pròpia aula, assistència de convidats experts en el sector fintech & blockchain, i la realització d’un projecte de fintech presentat en públic al final del curs. Els participants també disposen del campus online pel que fa al seguiment de les activitats, consulta dels materials donats a l’aula i d’altres complementaris, així com comunicar-se amb els professors.

L’avaluació del curs es composarà de la qualificació del projecte de fintech que s’hagi presentat, més la qualificació d’un examen final.

Aquest programa està dirigit a:

• Directius i professionals de serveis financers (banca, gestió d’inversions, assessorament financer)
• Professionals de la consultoria financera I estratègica
• Emprenedors del sector fintech o que vulguin iniciar-se en aquest sector
• Professionals de l’àmbit de la tecnologia i la consultoria tecnològica que estiguin en contacte amb empreses de serveis financers

Per formalitzar la inscripció al programa, es necessari entregar la documentació següent:
 • Formulari d’inscripció
 • Currículum actualitzat
 • Dues fotografies
Aquesta documentació es pot lliurar per correu electrònic a cursos@iefweb.org. Un cop valorada la candidatura per la direcció de l’IEF, es comunicarà a l’interessat via e-mail la seva admissió i es farà una reserva prèvia de la plaça.
Procediment de pagament
Un cop admès al curs Big Data en Finances, s’ha d’abonar, en concepte de reserva plaça, el 20% de l’import de la matrícula i enviar per e-mail el comprovant de pagament a infoief@iefweb.org.
La resta de la totalitat dels drets d’inscripció s’ha de pagar abans de l’inici del curs. La renúncia al curs s’ha de comunicar a l’IEF, com a mínim, amb una setmana d’antelació abans de l’inici del curs.

Aquests pagaments es poden realitzar per transferència bancària al IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074 o a través d’un taló nominatiu a Fundació Privada Institut d’Estudis Financers.**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els requisits necessaris per l’èxit del mateix.

Coordinador

Eloi Noya

Eloi Noya

Eloi Noya ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit financer, en llocs directius a Banco Pastor, Caixa Catalunya i CatalunyaBanc. Després de 20 anys en el sector, el 2013 va cofundar una startup de fintech, LoanBook Capital, que es va convertir en la líder del sector marketplace lending a Espanya. Actualment l’Eloi compagina la seva funció de Director de Relacions Institucionals de la consultora financera Altria Corpo amb la Direcció d’Innovació a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És professor de l’IEF des de 2017 en matèries de Fintech i Innovació Tecnològica a les Finances. També és col·laborador acadèmic en altres escoles de negoci com ESADE, EAE i GBSB on imparteix matèries de Capital Markets, Fintech, Digital Banking, Entrepreneurial Finance i Models de negoci digitals. Eloi Noya és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i Executive Master en Digital Business per ESADE. Va obtenir les ceriticacions EFA i CEFA d’assesor financer a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És ponent habitual en fòrums de finançament alternatiu, fintech i blockchain.

Professorat

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació