Escull formació Blended

L’IEF ha adaptat els seus cursos a una metodologia Blended que combina aprenentatge online a través del campus virtual amb interaccions presencials puntuals al centre d’estudis de Barcelona.

Down

Fintech: innovació en serveis financers

Curs d'especialització
Duració 50 Hores lectives
Inici 12/02/2021
Format Presencial/ streaming
Preu 650 €

El sector financer està sotmès actualment a un nivell d’innovació i disrupció com mai hi havia hagut a la història d’aquesta indústria. Tant la banca tradicional com el sector anomenat fintech, juntament amb altres operadors com les grans empreses tecnològiques, estan competint per capturar l’enorme potencial que la combinació de finances i tecnologia pot donar. D’aquesta innovació sorgeixen aplicacions com els robo-advisors o pagaments immediats, nous models de negoci com el crowdfunding o els neobancs, tecnologies com blockchain o la intel·ligència artificial i fins i tot propostes que poden modificar profundament la industria com les criptomonedes o les finances descentralitzades.

50
Hores lectives
15h
recertificació EFPA
  • Data d'inici / Data de finalització:
    FEBR 12
    MARç 26
  • Accés Campus: Divendres de 17:00h a 21.30h i Dissabte de 9:00h a 14.00h
  • Duració: 50 hores lectives
  • Lloc: Institut d’Estudis Financers, Barcelona
  • Metodologia: Presencial/streaming: Sessions presencials, que combinaran un component teòric amb una vessant pràctica, com exercicis en la pròpia aula, realització d’un projecte de fintech i suport via campus online

Forma't i lidera el canvi tecnològic en finances

El sector financer està sotmès a una profunda transformació, fet que obliga a tots els professionals del sector a actualitzar coneixements i habilitats per adaptar-se a les noves necessitats tecnològiques financeres.

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 30 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

En aquest marc de forta innovació per part de la banca tradicional i dels nous entrants en la industria financera, es fa necessari entendre aquest nou context tecnològic i competitiu, conèixer les característiques, avantatges i reptes del fintech, relacionar les diferents tecnologies amb els nous models de negoci que introdueixen i amb la millora de l’experiència de l’usuari financer que comportaran, i poder dissenyar propostes financeres incorporant aquestes noves tecnologies i models de negoci.

Al final del curs, el participant podrà:
– Entendre el context tecnològic i competitiu del sector financer
– Conèixer què són les fintech, quines tipologies existeixen i quins avantatges i reptes tenen enfront el sector financer tradicional.
– Identificar quines tecnologies són clau en l’actualitat i els propers anys per al desenvolupament de noves propostes i models de negoci en el sector financer, en especial l’impacte de la intel·ligència artificial i del blockchain.
– Avaluar l’impacte que la regulació té en la innovació en aquest sector, en especial la referent a les fintech i a la Directiva Europea de Pagaments PSD2.
– Dissenyar la proposta de valor i un pla de negoci per a crear una empresa fintech

– Revolució digital i finances. Nous models de negoci i nous entrants.
– Digitalització en el sector bancari i experiència de client
– Fintech: característiques i verticals.
– Crowdfunding i crowdlending
– Wealthtech i automatització en la gestió d’inversions
– Innovació en els pagaments
– Regulació en fintech i perspectives
– Blockchain: fonaments i casos d’ús en les finances.
– L’economia de blockchain (tokenomics): bitcoin, criptomònades i finançament (ICO, IEO, STO…)
– Disseny i presentació dels projectes fintech
– Sessió “bonus track”: Finances descentralitzades (DeFi)

L’aprenentatge es realitza a través de les sessions presencials, que combinaran un component teòric amb una vessant pràctica, com exercicis en la pròpia aula, assistència de convidats experts en el sector fintech & blockchain, i la realització d’un projecte de fintech presentat en públic al final del curs. Els participants també disposen del campus online pel que fa al seguiment de les activitats, consulta dels materials donats a l’aula i d’altres complementaris, així com comunicar-se amb els professors.

L’avaluació del curs es composarà de la qualificació del projecte de fintech que s’hagi presentat, més la qualificació d’un examen final.

Aquest programa està dirigit a:

• Directius i professionals de serveis financers (banca, gestió d’inversions, assessorament financer)
• Professionals de la consultoria financera I estratègica
• Emprenedors del sector fintech o que vulguin iniciar-se en aquest sector
• Professionals de l’àmbit de la tecnologia i la consultoria tecnològica que estiguin en contacte amb empreses de serveis financers

Import de matrícula
El preu de la matrícula del curs Fintech: innovació en serveis financers és de 650 euros.
Aquelles persones que formin part de la comunitat  Alumni IEF gaudeixen dels  beneficis Alumni amb un descompte del 10% sobre el preu total del curs.
Procediment de pagament
Per formalitzar la inscripció al curs s’ha de procedir amb el pagament íntegre a través del botó “matricula’t online”.
En cas de preferir abonar l’import a través de transferència bancària posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu cursos@iefweb.org i realitza un ingrés al compte IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074

**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els requisits necessaris per l’èxit del mateix.

Coordinador

Eloi Noya

Eloi Noya

Eloi Noya ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit financer, en llocs directius a Banco Pastor, Caixa Catalunya i CatalunyaBanc. Després de 20 anys en el sector, el 2013 va cofundar una startup de fintech, LoanBook Capital, que es va convertir en la líder del sector marketplace lending a Espanya. Actualment l’Eloi compagina la seva funció de Director de Relacions Institucionals de la consultora financera Altria Corpo amb la Direcció d’Innovació a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És professor de l’IEF des de 2017 en matèries de Fintech i Innovació Tecnològica a les Finances. També és col·laborador acadèmic en altres escoles de negoci com ESADE, EAE i GBSB on imparteix matèries de Capital Markets, Fintech, Digital Banking, Entrepreneurial Finance i Models de negoci digitals. Eloi Noya és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i Executive Master en Digital Business per ESADE. Va obtenir les ceriticacions EFA i CEFA d’assesor financer a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És ponent habitual en fòrums de finançament alternatiu, fintech i blockchain.

Professorat

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 30 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

30 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació
Si estàs interessat en rebre informació d'aquest programa formatiu, si us plau emplena totes les dades del formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.