La gestió d'un patrimoni personal o familiar - IEF

Escull formació blended

L’IEF ha adaptat els seus cursos a una metodologia Blended que combina aprenentatge online a través del campus virtual amb interaccions presencials/streaming puntuals al centre d’estudis de Barcelona.

Down

La gestió d’un patrimoni personal o familiar

Curs d'especialització
Duració 27 hores lectives
Inici 31/01/2023
Format Blended
Preu 950 €

La gestió d’un patrimoni, especialment a partir ja de volums mitjans no massa elevats, requereix el suport de professionals de l’assessorament financer i, per suposat, d’aquells més vinculats a l’anàlisi, la gestió de productes, la dipositaria, el compliment legal i fiscal, etc.

En tot cas, la gestió patrimonial ha de ser personal i personalitzada. L’inversor individual o familiar ha de prendre les decisions més importants i, per això, pot recolzar-se en el consell professional però, idealment, al final el seu criteri hauria de prevaldre fonamentalment amb l’estratègia, nivell de risc i horitzó de les inversions i, per suposat, en aspectes de planificació i objectius de les mateixes.

Acreditació:

27
Hores lectives
Inscripcions obertes
 • Data d'inici / Data de finalització:
  GEN 31
  MARç 28
 • Horari: Dimarts de 17h a 20h
 • Duració: 27 hores lectives
 • Lloc: Les sessions presencials s'imparteixen a la Cambra de Comerç de Sabadell
 • Ciutat: Sabadell
 • Metodologia: El curs és una combinació de sessions presencials setmanals amb lectures i recursos formatius on line a través de la plataforma IEF Campus.

Metodologia

Presencial - Streaming Blended Online

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 30 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

 • Conèixer els elements que cal tenir en compte per a la gestió de patrimonis financers com tipologia d’inversors i personalització de les inversions. Objectius, horitzó, risc, diversificació.
 • Utilitzar mesures de rendiment, de volatilitat/risc i altres indicadors bàsics de l’anàlisi financer fonamental.
 • Relacionar entitats, actius i mercats financers i de capitals, així com la política monetària i els mercats, la conjuntura econòmica, variables i indicadors clau.
 • Conèixer els tipus d’actius disponibles, vehicles d’inversió (fons, societats, ETF’s, assegurances,…), la inversió alternativa (private equity i lending, emergents, etc.) i altres actius no financers (immobles, arts, criptomonedes, etc.)
 • Planificar l´acumulació, successió, jubilació i altres com la integració de tot el patrimoni, les reestructuracions i plans segons els objectius personals o familiars tenint en compte el compliment legal i fiscal.
 • Analitzar l’equilibri entre renda fixa i variable per tal de construir carteres de bons i accions.
 • Conèixer les finances sostenibles i la psicologia en la inversió.

Tema 1. Introducció a la gestió patrimonial.

Tema 2. Instrumental per a la gestió patrimonial.

Tema 3. Sistema financer.

Tema 4. El “catàleg” inversor.

Tema 5. La planificació de la inversió.

Tema 6. Compliment legal i fiscal.

Tema 7. L’equilibri entre renda fixa i liquiditat amb renda variable (accions).

Tema 8. Valors personals i biaixos en la inversió.

Tema 9. El contrast amb professionals.

El curs és una combinació de sessions presencials amb lectures i recursos formatius on line.

Farem una sessió presencial per setmana, amb una planificació de lectures prèvies i/o continguts e.learning, a través de la plataforma IEF Campus.

El curs té una durada de 27 hores que es duran a terme en 9 sessions de 3 hores.

Aquest programa formatiu està adreçat als inversors que volen dirigir la gestió del seu propi patrimoni. Els hi facilitarà la seva activa implicació, participació i presa de decisions. Al no tractar-se d’un curs formatiu per a professionals, s’orienta cap al coneixement de la integritat i globalitat de la gestió patrimonial. No es pretén formar especialistes o experts professionals, sinó facilitar una bona comprensió de tots o de la majoria dels aspectes involucrats en una gestió patrimonial actual, completa i pràctica. Finalment, el curs transmetrà aquells conceptes i idees que facilitaran una millor relació amb l’assessor o assessors financers, entendre el nivell de risc i d’oportunitats de rendiments dels productes i comparar els resultats amb benchmarks que simplifiquin les decisions de canvis i adaptacions en cada portfoli financer i patrimonial.

PABLO LARRAGA LÓPEZ. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, analista i assessor financer. Ha estat director comercial de Fibanc, administrador del Mercat i director de Màrqueting i de Formació de MEFF Renta Fija, així com director de l’Escuela de Estudios Financieros de la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo, i forma part de la primera promoció a Espanya en obtenir la certificació EFPA European Financial PlannerTM (EFP). Actualment, és col·laborador acadèmic de l’IEF, com a director del Màster en Finances d’IEF i director del programa de certificació EFPA European Financial Planner (EFP) d’IEF . Ha publicat llibres i articles sobre instruments derivats, fons d’inversió i fons de pensions.

JOSÉ SAÉZ MADRID. Llicenciat i Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Actuari d’Assegurances. Professor titular de l’àrea d’Economia Financera i Comptabilitat. Membre del IEAF i del grup d’Investigació IAFI a la UB, coautor de tres llibres sobre Matemàtiques Empresarials i un sobre Matemàtica Financera. Autor de diversos articles de recerca en revistes especialitzades.

JOAN MARTÍNEZ SERIOL. Àmplia experiència al sector financer (Caixa Catalunya i Citibank). Des de la gestió de clients a Banca Personal, fins a analista de mercats financers i gestió de carteres a Banca Privada.

Actualment és inversor privat en tot tipus d’actius financers, i alhora professor col·laborador de l’IEF de Barcelona als programes de formació per a les certificacions EIP i EFA II.

MARIO SANS. Llicenciat en Economia i en Dret. Màster en Finances pel IEF. Disposa dels títols professionals: Certified European Financial Analyst (CEFA) i Certificado de Experto en Valoración de Empresas (CEVE). Compta amb més de 15 anys de experiència en les àrees de las finances corporatives, valoració d’empreses i el capital risc. Ha estat Director del holding industrial públic, Avançsa. Membre del Consell de Administració de diverses societats. Actualment, és Director General de la Societat de Capital Risc, Integra Capital SCR. Col·laborador acadèmic del IEF des del 2005.

RAFAEL FAUS MASIFERN. Col·laborador acadèmic, IEF Actualment exerceix com Gerent de la Fundació Privada Bosch Aymerich. Anteriorment ha exercit diversos càrrecs com: Manager de Banca Privada Institucional a The Chase Manhattan Bank, Sales Manager a Fidelity Investments, director Comercial-Màrqueting i Desenvolupament de Producte a Caixa Catalunya Gestió i Director de Desenvolupament de Negoci de Banca Privada a Catalunya Caixa. A nivell académic te un MBA per IESE.

ÓSCAR DE LA MATA GUERRERO. Consultor independent i formador especialitzat en el sector financer i assegurador. La seva activitat es focalitza en el desenvolupament d’habilitats lligades a l’assessorament financer i assegurador, tant en l’àmbit de les hard skills (Fiscalitat, Assegurances de Vida, Plans de Pensions, Fons d’Inversió, Seguretat Social, Planificació de la Jubilació…), com en el de les soft skills (Intel·ligència Emocional i Relacional, Behavioural Economics, Presa de decisions, Lideratge, Assertivitat, Escolta Activa, Empatia, …). Compagina la seva activitat professional amb la impartició de seminaris, conferències i webinars per a Entitats Financeres i Asseguradores, Institucions d’Ensenyament i Organitzacions amb finalitats Socials. És Llicenciat en Dret i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Burgos i Màster en Tributació pel Centre d’Estudis Garrigues, disposant de formació complementària, entre altres qüestions, en Comunicació, Neurociència, Behavioural Economics, Pensament Creatiu i Programació Neurolinguística.

EVA HERNÁNDEZ CASTELLS. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Ciències Actuarials i de l’Empresa Financera, títol de actuari d’assegurances, per la Universitat de Barcelona. MBA per Pennsylvania State University, amb el patrocini de les Beques Fulbright, i CFA (Chartered Financial Analyst). Va desenvolupar la seva carrera professional durant més de 15 anys en la indústria financera (des de banca minorista, auditoria, assegurances, control de gestió fins als mercats financers), 10 d’ells com a analista de borsa especialista en el sector bancari espanyol, en bancs d’inversió com Lehman Brothers o Morgan Stanley a Londres, on va ser Directora Executiva en l’equip de bancs europeus. Eva també és coach ACC per ICF (International Coaching Federation) i especialista en lideratge i gestió del canvi. Ha treballat en escoles de negocis com IESE o Kedge Business School, i col·labora com a professora a IEF des de l’any 2013.

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 30 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

30 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació  Si estàs interessat en rebre informació d'aquest programa formatiu, si us plau emplena totes les dades del formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.