Fintech i innovació financera - IEF

Escull formació online

Down

Fintech i innovació financera

Curs d'especialització
Idiomes Castellà
Duració 40 Hores lectives
Format Online
Preu 250 €

El coneixement de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i els nous models de negoci que s'obren pas en l'àmbit de la gestió de l'estalvi i la inversió, així com de l'assessorament financer en general, és clau, per tant, en un sector financer en procés de forta disrupció.

L'assessor financer ha de conèixer els nous entrants en aquest sector, les anomenades fintech, a més del paper que poden jugar altres actors com les bigtech o les empreses de telecomunicacions, així com les arquitectures de banca oberta amb les quals les entitats financeres estan intentant competir en agilitat i innovació.

També ha de conèixer les tecnologies que més impacte tindran en el sector financer (intel·ligència artificial, big data, cloud computing) i com aquestes canviaran la relació amb el client. Finalment, ha de saber en què consisteix la tecnologia blockchain i com aquesta pot arribar a reinventar totalment la indústria financera.

40
Hores lectives
15h
Recertificació EFPA
 • MATRÍCULA OBERTA
 • Accés Campus: La duració de la matrícula és de 6 mesos
 • Duració: 40 hores lectives
 • Metodologia: Curs online a través del Campus IEF amb modalitat d'autoestudi

Metodologia

Presencial - Streaming Blended Online

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 30 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

 • Conèixer les tendències i elements clau que configuren el nou entorn financer i el protagonisme que la tecnologia juga en aquest nou entorn.
 • Entendre el paper dels nous entrants en l’ecosistema financer i la transformació que les entitats bancàries estan experimentant.
 • Conèixer les noves alternatives de finançament, pagaments i inversió que la tecnologia ha portat i saber assessorar adequadament els clients en els avantatges i riscos de cada opció.
 • Entendre el profund canvi que les tecnologies en general (intel·ligència artificial, big data, computació en el núvol, internet de les coses) estan provocant en els productes i serveis financers, i en particular blockchain per la seva enorme capacitat disruptiva.
 • Conèixer els fonaments de blockchain, l’economia del token (tokenomics) i els productes de finances descentralitzades (DeFi) que estan emergint en aquests últims temps, amb la finalitat d’adquirir un criteri fonamentat sobre aquestes innovacions, capacitat de reconfigurar el sector i riscos a tenir en compte.

Aquest curs consta de 11 mòduls formatius:

 1. Revolució digital i finances.
 2. Nous competidors de la banca.
 3. Wealthtech: innovació en la inversió.
 4. Nous mitjans de pagament digitals.
 5. Finançament alternatiu.
 6. Impacte de les tecnologies en el sector financer.
 7. Nous escenaris en la banca: la banca oberta o open banking.
 8. Conceptes fonamentals sobre blockchain.
 9. Introducció a les tokenomics.
 10. Mercat DeFi i mètodes de finançament de l’espai criptogràfic.
 11. Introducció a les regulacions blockchain i fintech.

La metodologia d’aquest curs és totalment online.

La duració total del curs correspon a 40 hores lectives.

Els materials d’estudi del curs inclouen diversitat de recursos formatius:

 • Continguts didàctics i interactius en format en línia.
 • Continguts imprimibles i descargables.
 • Exercicis interactius i casos pràctics.
 • Vídeos formatius.
 • Test d’avaluació en línia per mòdul.
 • Test d’avaluació final de tot el curs.

Ordre seqüencial

Els 11 mòduls d’aquest curs estaran sempre disponibles perquè puguis accedir i veure’ls. De totes maneres, recomanem realitzar l’estudi en l’ordre establert per a una millor comprensió de la globalitat del contingut.

Un aspecte important que hem de tenir en compte és que l’estudi dels materials de cada mòdul en qüestió seguiran un ordre seqüencial. És a dir que els recursos s’aniran desbloquejant a mesura que avances en el seu estudi.

Per tant, el ritme d’estudi el marcaràs tu mateix/a:

 • Perquè el material en línia consti com a complet, hauràs de visualitzar tots els apartats: contingut, vídeo i exercicis.
 • Perquè el test d’avaluació consti com a complet, hauràs de contestar-lo i aprovar-lo amb una nota mínima d’un 7.

Aquest programa estè dirigit a:

 • Directius i professionals de serveis financers (banca, gestió d’inversions, assessorament financer).
 • Professionals de la consultoria financera i estratègica.
 • Emprenedors del sector fintech o que vulguin iniciar-se en aquest sector.
 • Professionals de l’àmbit de la tecnologia i la consultoria tecnològica que estiguin en contacte amb empreses de serveis financers.

Import de matrícula
El preu de la matrícula del curs “Fintech i innovació financera” és de 250 euros.

Procediment de pagament
Per formalitzar la inscripció al curs:
1. clica el botó “matricula’t online” que trobaràs a l’inici
2. completa la fitxa amb les teves dades
3. selecciona el mètode de pagament (pagament íntegre online o pagament íntegre via transferència bancària)

En cas de preferir abonar  l’importe a través de transferència bancària realitza un ingrés en el compte IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074 i envia el comprovant de pagament a infoief@iefweb.org

Una vegada confirmat el pagament, quedarà automàticament inscrit al curso durant un període acadèmico de 6 meses. Des d’aquest moment, tindràs accés a tots els recursos i materials per iniciar l’estudi en el moment i lloc que desitgis així com un servei personalitzat de tutories online per un professional expert.

**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els  requisits necessaris per a  l’èxit del mateix. 
*Per més informació sobre la nostra política de pagament i devolucions, fes clic aquí. ( https://www.iefweb.org/termes-de-servei/)

Coordinador

Eloi Noya

Eloi Noya

Eloi Noya ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit financer, en llocs directius a Banco Pastor, Caixa Catalunya i CatalunyaBanc. Després de 20 anys en el sector, el 2013 va cofundar una startup de fintech, LoanBook Capital, que es va convertir en la líder del sector marketplace lending a Espanya. Actualment l’Eloi compagina la seva funció de Director de Relacions Institucionals de la consultora financera Altria Corpo amb la Direcció d’Innovació a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És professor de l’IEF des de 2017 en matèries de Fintech i Innovació Tecnològica a les Finances. També és col·laborador acadèmic en altres escoles de negoci com ESADE, EAE i GBSB on imparteix matèries de Capital Markets, Fintech, Digital Banking, Entrepreneurial Finance i Models de negoci digitals. Eloi Noya és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i Executive Master en Digital Business per ESADE. Va obtenir les ceriticacions EFA i CEFA d’assesor financer a l’Institut d’Estudis Financers (IEF). És ponent habitual en fòrums de finançament alternatiu, fintech i blockchain.

Descarrega el fulletó del curs

Rep tota la informació i detalls del curs Innovació tecnològica per a l'assessorament financer al teu correu

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 30 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

30 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació  Si estàs interessat en rebre informació d'aquest programa formatiu, si us plau emplena totes les dades del formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.