Escull formació Blended

L’IEF ha adaptat els seus cursos a una metodologia Blended que combina aprenentatge online a través del campus virtual amb interaccions presencials puntuals al centre d’estudis de Barcelona.

Down

Postgrau en Finances Sostenibles

Postgrau
Duració 150 Hores lectives
Inici 13/09/2021
Format Blended
Preu 1750 €
Beques fins al 50%
Interès Pagament aplaçat

En els últims anys, les finances sostenibles han passat de ser una elecció minoritària, destina-da a clients interessats per l'ètica o la protecció del medi ambient, a convertir-se en un corrent d'inversió cada vegada més generalitzada. Darrere d'aquesta evolució hi ha diversos factors, sent un dels més importants la preocupació pel canvi climàtic i la necessitat de destinar grans imports de fons a la seva mitigació i adaptació. En l'àmbit de la UE, el Pla d'Acció de Finances Sostenibles porta una bateria de noves regulacions destinades a incorporar la sostenibilitat, tant en la selecció d'inversions com en la gestió d'institucions financeres i gestors d'actius. Da-vant aquests canvis, s'està produint un augment en la demanda de professionals qualificats en tots els camps relacionats amb la integració de la sostenibilitat en el sector financer. Aquest programa aborda totes les àrees rellevants dins de les finances sostenibles, conjuminant un contingut sòlid amb una metodologia pràctica, orientada a l'aplicació en l'àmbit professional.

150
Hores lectives
Setembre 2021
Inici de curs
 • Data d'inici / Data de finalització:
  SET 13
  MARç 26
 • Horari: a determinar
 • Duració: 150 hores lectives
 • Lloc: IEF - Av. Josep Tarradellas 123, 2a planta
 • Ciutat: Barcelona
 • Metodologia: Blended. El programa es desenvolupa majoritàriament en format online, combinat amb algunes sessions presencials on ponents rellevants exposaran la seva experiència en cada àmbit.
 • Beques: L’IEF ofereix condicions especials de finançament, beques de fins el 50% en alguns dels seus cursos. L’objectiu és facilitar el desenvolupament professional en coneixements financers a totes aquelles persones que estiguin interessades en el sector complint uns requisits.

Metodologia

Presencial Semipresencial Online A distancia

Per què escollir l’Institut d’Estudis Financers

Perquè els més de 110.000 alumnes i els 29 anys liderant la formació financera ens avalen! L’Institut d’Estudis Financers disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet, i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN, principal Xarxa Europea i Internacional d’instituts de formació bancària i financera.

Especialització

29 anys dedicats en exclusiva a la captació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

El principal eix de la nostra activitat. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Amb una estructura àgil i completa que ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client institucional o particular.

Integra els criteris mediambientals, socials i de bon govern corporatiu en les decisions d'inversió i finançament

Josep Soler, director general IEF, Eva Hernández, coordinadora de finances sostenibles IEF, presenten els detalls del Postgrau de Finances Sostenibles.

El centre dels professionals de les finances

Més de 110.000 alumnes i 29 anys liderant la formació financera

Aprofundeix en el curs

Al final del curs, els participants estaran capacitats per a:

 • Integrar els criteris mediambientals, socials i de bon govern corporatiu (ASG) en les decisions d’inversió i finançament, així com en l’anàlisi de projectes i riscos de crèdit
 • Conèixer a fons les iniciatives internacionals en l’àmbit de la sostenibilitat, tant pel que fa a objectius socials i mediambientals (ODS, Acord de París), com a la seva aplicació al món financer (Principis d’Inversió Responsable, Principis de Banca Sostenible, Principis de Segur Sostenible, Principis de l’Equador, NGFS…)
 • Entendre els principals condicionants del canvi climàtic, així com les oportunitats i riscos financers derivats de la seva mitigació i adaptació
 • Aplicar els aspectes més rellevants dins del Pla de Finances Sostenibles de la UE (taxonomia, estàndard de bons verds, etiqueta verda…)
 • Dominar les diferents estratègies dins de la inversió i finançament sostenible i desenvolupar productes financers dins de l’àmbit ASG i d’impacte
 • Interpretar les principals metodologies de reporti en matèria de sostenibilitat i informació no financera i anàlisi de riscos bancaris (SASB, GRI, TFCD)
 • Conèixer els principals proveïdors d’informació i d’índexs en matèria de sostenibilitat

NIVELL 1 (BÀSIC)

 • Anàlisi dels criteris ASG
 • Estratègies i productes en la inversió sostenible
 • Canvi climàtic i finances verdes
 • Fonaments del pla de finances sostenibles de la UE
 • Assessorament Financer i sostenibilitat
 • Treball de síntesi: Construcció d’una cartera d’inversió sostenible segons tipus d’inversor i criteris de risc

NIVELL 2 (AVANÇAT)

 • Integració dels criteris ASG en el procés d’inversió
 • Anàlisi avançada de riscos climàtics
 • Valoració d’inversions
 • Mesurament d’impacte i anàlisi de la informació no financera
 • Tendències de futur i impacte de la transformació digital
 • Treball de síntesi: Creació i desenvolupament d’un producte financer sostenible

Blended. El programa es desenvolupa majoritàriament en format online, combinat amb algunes sessions presencials on ponents rellevants exposaran la seva experiència en cada àmbit.

 

 • Professionals del sector bancari i financer en general que vulguin actualitzar-se davant els canvis que significarà la incorporació de la sostenibilitat en les finances
 • Professionals financers que vulguin especialitzar-se en finances sostenibles amb l’objectiu de dirigir la seva carrera a una activitat en aquesta àrea
 • Estudiants que hagin acabat el grau en ADE, econòmiques o alguna titulació relacionada amb la sostenibilitat, que vulguin enfocar la seva carrera en el sector financer en l’àmbit de les finances sostenibles

Import de matrícula
El preu de la matrícula del curs Postgrau en finances sostenibles és de 1750euros.

Aquelles persones que formin part de la comunitat Alumni IEF gaudeixen dels beneficis Alumni amb un descompte del 10% sobre el preu total del curs (sol·licita el cupó de descompte).

Procediment de pagament
Per formalitzar la inscripció al curs:
1. clica al botó “matricula’t online” que trobaràs a l’inici
2. selecciona l’opció de reserva de plaça (20% de l’import total del curs) o matrícula completa (100% de l’import del curs)
3. omple la fitxa amb les teves dades
4. selecciona el mètode de pagament (pagament online o pagament via transferència bancària)

En cas de preferir abonar l’import a través de transferència bancària realitza un ingrés al compte IBAN ES42 0182-6035-49-0201507074 i envia el comprovant de pagament a infoief@iefweb.org

En cas de realitzar la reserva de plaça del 20% t’informem que la resta de l’import es pot fer efectiva pel mateix sistema o bé acollir-se al pagament fraccionat.

L’IEF ofereix la possibilitat de fer efectiva la resta de l’import en pagaments fraccionats fins a la finalització del programa i sense cap cost financer afegit, és a dir, a interès i comissions zero.

Per sol·licitar el pagament fraccionat sense cap cost financer podeu trucar a Júlia Ros, responsable d’atenció a l’estudiant, al telèfon: 93 412 44 31/ 650 717 477 per fer la gestió en el mateix moment.

**Programa, dates, import i professorat subjectes a possibles canvis. IEF es reserva, a més a més, el dret de no impartir aquest programa si considera que no es compleixen els requisits necessaris per l’èxit del mateix.

Professorat

Converteix-te en el professional de les finances que vols ser

Sol·licita informació o truca’ns al 93 412 44 31

Sol·licita informació