Projectes d'educació financera - IEF Institut d'Estudis Financers

T'ajudem a tenir la teva economia domèstica sota control

Educació Financera

L’educació financera és un element clau per afavorir la consolidació d’una societat informada i conscient que pugui preveure, planificar i prendre decisions financeres adequades en funció dels objectius personals o familiars de cadascú.
Des de les diferents iniciatives d'educació financera de l'Institut d'Estudis Financers ens proposem donar eines als ciutadans que els permetin prendre millors decisions financeres.

145.000
beneficiaris d'educació financera
22.000
hores impartides

Som experts en

Som formadors

L’Institut d’Estudis Financers té una experiència en formació de més de 25 anys i més de 120.000 alumnes. Aquesta expertise formativa ens permet arribar al destinatari de l’educació financera amb totes les garanties pedagògiques, ja sigui formant directament l’alumne, com en la formació de formadors, i tant si aquests són professors o voluntaris.

Especialistes en formació de voluntaris

En els darrers anys hem format més de 2.000 voluntaris per preparar-los en la funció de formadors en educació financera.

Els voluntaris reben formació en 3 aspectes bàsics: qüestions pedagògiques, continguts del programa al qual participaran i logística d’aquest programa.

Així aconseguim que els professionals voluntaris entrin a les aules prou preparats, com ho certifiquen les enquestes de satisfacció que es realitzen en tots els projectes d’educació financera del’IEF.

Amb totes les garanties

Disposem d’una gran expertise en la creació de materials d’educació financera destinats a qualsevol col·lectiu, independentment de la franja d’edat com de la capacitat econòmica.

L’elaboració dels continguts d’educació financera es duu a terme de la mà de professionals del món pedagògic/educatiu amb el suport de les institucions públiques i de comitès assessors independents i interdisciplinaris que ens permeten assegurar el rigor que cal per formar els diferents grups de ciutadans destinataris dels nostres programes en educació financera.

Innovació constant

Els continguts en educació financera desenvolupats per l’Institut d’Estudis Financers són revisats periòdicament per professionals independents per incorporar els suggeriments i les millores que ens fan arribar els diferents participants dels projectes a través de les enquestes de satisfacció fetes a cada un dels projectes d’educació financera de l’IEF.

Els materials s’actualitzen, també tenint en compte les millores tecnològiques, les novetats del sector financer, així com les necessitats que van apareixent per a cada col·lectiu objecte dels diferents programes en educació financera.

Presents a

L’Institut d’Estudis Financers és membre dels principals fòrums internacionals d’educació financera, com ara l’OECD International Network on Financial Education (INFE) i Child & Youth Finance International (CYFI). També és membre de l’European Banking & Financial Services Training Association (EBTN), i participa activament en el comitè d’Educació Financera (FINLICO).

La nostra participació activa en aquests centres de coneixement de referència en educació financera, ens assegura estar al dia de les novetats internacionals i de les millors pràctiques en aquest àmbit.

Projectes europeus

En el passat, hem participat en dos projectes d’Educació Financera (eFinLit i EFEP), emmarcats com a projectes LongLife Learning, i finançats per la Unió Europea.

Aquests projectes ens han permès participar com a partners amb col·laboradors de diferents països, i hi hem pogut aportar els nostres coneixements i hem accedit de primera mà en les millors experiències europees.

Tots dos projectes han tingut un impacte en el nostre país, han format joves i adults en finances personals bàsiques de manera presencial i online.

Actualment participem en el projecte Euroinvestment amb l’objectiu de desenvolupar un joc online d’educació financera per adults amb risc d’exclusió.

Qualsevol abast

Des de l’Institut d’Estudis Financers tenim l’experiència en desenvolupar, coordinar i implementar projectes d’alta complexitat en educació financera. Per exemple, gestionem les agendes de més de 400 centres escolars i 600 voluntaris per fer 3.500 tallers en només 6 mesos.

Disposem d’una metodologia i suport tecnològic que ens permet desenvolupar des de projectes pilot en un territori limitat fins a projectes de gran abast tant pel nombre de participants com pel territori al qual s’arriba.

Equip especialitzat

Comptem amb un equip de professionals qualificat per donar resposta als reptes logístics de projectes en educació financera o responsabilitat social corporativa amb diferents stakeholders. Som capaços d’organitzar un projecte en poques setmanes, oferint sempre l’apropament necessari als receptors, als voluntaris i als proveïdors. L’equip és satisfactòriament avaluat a través d’enquestes periòdiques fetes en els programes d’educació financera oferts.

Síntesi dels nostres projectes

Perquè som pioners en el desenvolupament de programes d’educació financera, descarrega’t el resum de la nostra experiència per veure el seu abast i conèixer-nos millor.

Síntesi dels nostres projectes

L’IEF elabora els seus projectes tenint en compte al públic al que es dirigeix però sempre amb la mateixa premissa: ajudar a que els participants puguin prendre millors decisions financeres en el futur.

Projectes destacats

EFEC

El programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya per alumnes de 4rt d’ESO.

EFEC Adults

El programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya per a Adults.

Programa EFPA

Amb EFPA acostem les finances personals a col·lectius professionals.

Finanzas para Jóvenes

"Finanzas para jóvenes" és un projecte que neix de la voluntat i el compromís de l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" i l'Institut d'Estudis Financers (IEF) per promoure l'Educació Financera Bàsica en el conjunt de la societat i, en particular, entre els joves de 4t d'ESO d'arreu d'Espanya.

EuroInvestment

EuroInvestment és un projecte Europeu amb fons Erasmus + que té com a objectiu crear un joc online d’educació financera per adults.