El PIB espanyol creixerà un 10% en el tercer trimestre de l'any? - Notícies - IEF
16 juliol 2020

El PIB espanyol creixerà un 10% en el tercer trimestre de l’any?

Después de una caída del 22% del PIB durante el primer semestre de 2020, se espera un repunte de la economía española del 10% en el tercer trimestre, según BBVA Research. 

BBVA Research preveu que el PIB creixi un 10% en el tercer trimestre després de caure un 22% de gener a juny

Després d’una caiguda del 22% del PIB durant el primer semestre de 2020, s’espera un repunt de l’economia espanyola del 10% en el tercer trimestre, segons BBVA Research.

Els experts del servei d’estudis del banc estimen que el saldo de l’any en termes de PIB serà d’un 11,5% en negatiu. De fet, han empitjorat la previsió de tancament del producte interior brut en 3,5 punts en comparació a la seva anterior projecció.

La bona notícia de l’últim informe de BBVA Research sobre l’evolució macroeconòmica és que no reflecteix un nou confinament nacional, que empitjoraria les xifres de l’economia, encara que sí que contempla aparicions de brots locals del virus.

A nivell global, les previsions de l’entitat quant a PIB projecten caigudes per al 2020. En concret, d’un 8,5% en l’eurozona, un 5,1% als EUA i d’un 3,1% en el conjunt de les economies mundials. L’excepció és la Xina que acabarà l’any amb un creixement estimat del 2,2%.

Clica aquí per llegir la notícia

Cinco Días, 14 de juliol 2020, BBVA Research prevé que el PIB crezca un 10% en el tercer trimestre tras caer un 22% de enero a junio