ODF - CBDC: diners i banca central en l'era digital - Esdeveniments - IEF
24 novembre 2022

ODF – CBDC: diners i banca central en l’era digital

Conferència
  • Horari: 18h a 19h
  • Data: Dijous 24 de novembre
  • Format: Presencial (Av. Josep Tarradellas 123, 2a planta)
  • Títol de la sessió: CBDC: diners i banca central en l'era digital

En aquest nou acte promogut per l’Observatori de Divulgació Financera (ODF), sota la tutela d’IEF i la Fundació Caixa d’Enginyers, parlarem sobre el CBDC: diners i banca central en l’era digital.

La digitalització de l’economia abasta tots els sectors, però si hi ha un aspecte especialment rellevant pel seu protagonisme en aquest context, és l’àmbit financer. El sistema financer s’ha caracteritzat per la innovació en les últimes dècades. L’aparició del Bitcoin i la resta de les criptomonedes és un dels seus exponents més significatius. No obstant això, aquesta innovació tecnològic-financera creada en 2008, i amb l’auge de l’ús de la mateixa d’una banda creixent de la societat, ha impulsat als bancs centrals de tot el món a intensificar els seus esforços per a llançar les seves pròpies monedes digitals: les CBDC.

Aquesta conferència posa de manifest l’entorn en el qual s’emmarquen els projectes de CBDC i permet conèixer els principals projectes posats en marxa en aquest marc.

Contarem amb Francisco del Olmo García, doctor en economia i gestió empresarial, professor d’Economia aplicada a la Universitat d’Alcalà, Carlos Fernando Rojas Traverso, doctorant en economia i empresa per la Universitat Autònoma de Madrid, expert en anàlisi del sector bancari, Mariana Moyúa Quintá, experta en Disseny Funcional d’Infraestructures de Mercat, Divisió d’Innovació Financera, DG d’Operacions, Mercats i Sistemes de Pagament, Banc d’Espanya, i Eloi Noya, director d’innovació i tecnologia IEF qui moderarà la sessió.

Vols assistir a l'esdeveniment?