L’IEF celebra el dia de l’Educació Financera amb el premi “Finanzas para Todos” del Pla d’Educació Financera 2020 - Notícies - IEF
9 octubre 2020

L’IEF celebra el dia de l’Educació Financera amb el premi “Finanzas para Todos” del Pla d’Educació Financera 2020

L’Institut d’Estudis Financers celebra el premi promulgat pel Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors en el marc del dia de l’Educació Financera  

Barcelona, 5 d’octubre de 2020. El Pla d’Educació Financera del Banc d’Espanya i la CNMV ha atorgat el premi “Finanzas para Todos” a l’Institut d’Estudis Finances (IEF) per la seva trajectòria en educació financera i com a reconeixement a la “trajectòria consolidada i compromesa amb la formació financera dels ciutadans”. Els “Premios Finanzas para Todos” reconeixen aquelles accions d’educació financera desenvolupades a Espanya que suposin una contribució significativa en la millora dels coneixements financers dels ciutadans, ensenyin a prendre decisions financeres informades i desenvolupin hàbits i competències relacionats amb l’estalvi i la planificació de les despeses.

El projecte d’educació financera desenvolupat per l’Institut d’Estudis Financers és una de les trajectòries més consolidades i compromeses amb la formació financera dels ciutadans. En base a un model de col·laboració publico-privada, treballa en nombroses activitats al llarg del territori nacional i dedica esforços formatius cap a nombrosos segments de la població: nens, joves, adults en risc d’exclusió, professionals, professors, etc. El 2019, 29.475 persones es van beneficiar de les diferents iniciatives de l’IEF.

Aquesta setmana, i coincidint amb el Dia de l’educació financera, comencen les formacions de voluntaris al programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya, per novè any consecutiu s’impartiran tallers a alumnes de quart d’ESO amb l’objectiu de donar-los eines per tal de que d’adults puguin prendre les millors decisions financeres. En l’última edició, el programa EFEC va arribar a més de 18.800 alumnes, entre joves i adults, de 385 centres de Catalunya durant el curs 2019-20.

Durant aquesta setmana, a més a més, l’Institut d’Estudis Financers publicarà estudis sobre la situació de l’educació financera d’Hondures, Nicaragua i El Salvador, i es presentarà el projecte europeu Euroinvestment, en el que participa l’IEF juntament amb 5 partners europeus que consisteix en crear diferents jocs per a que joves i adults puguin millorar el seu coneixement financer.