La CE descarta la creació d'un banc dolent - Notícies - IEF
17 desembre 2020

La CE descarta la creació d’un banc dolent

La Comissió Europea ha descartat la possibilitat de crear un 'banc dolent' europeu per a escurçar un possible increment del préstecs dubtosos en els balanços dels bancs i, en el seu lloc, ha anunciat que explorarà la possibilitat de posar en marxa una xarxa europea que connecti les companyies nacionals de gestió d'actius, com la Societat d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) a Espanya.  

Brussel·les renuncia a crear un 'banc dolent' europeu per escurçar una escalada de préstecs dubtosos

Valdis Dombrovskis, vicepresident de la Comissió Europea i Mairead McGuinness, comissària de Serveis Financers, han presentat l’estratègia per a prevenir l’acumulació d’actius tòxics durant aquest període de pandèmia. En el plantejament estratègic es renuncia a la creació d’un banc dolent per diversos motius, entre els quals destaquen la diversitat de carteres de préstecs dubtosos, diferències entre les legislacions d’insolvència dels països membres i els elevats costos de la posada en marxa d’una entitat d’aquest tipus.

En contraposició, la CE analitzarà l’alternativa d’activar una xarxa europea que connecti les companyies nacionals de gestió d’actius, com és la Sareb en el cas d’Espanya. La xarxa respondria al fet que els bancs dolents de cada estat intercanviïn la seva experiència, desenvolupin estàndards sobre dades i transparència i coordinin demandes de creditors, augmentant així l’efectivitat col·lectiva.

A més, l’Executiu comunitari considera molt important disposar d’un marc legislatiu sobre procediments d’insolvència i recuperació de deutes, harmonitzat a nivell europeu.

Clica aquí per llegir la notícia 

Europapress, dimecres 16 de desembre 2020 – Bruselas renuncia a crear un ‘banco malo’ europeo para atajar una escalada de préstamos dudosos