Pressupost comunitari i fons de recuperació: és el moment de l'Eurocambra! - Notícies - IEF
23 juliol 2020

Pressupost comunitari i fons de recuperació: és el moment de l’Eurocambra!

El Parlament Europeu vol modificar el pressupost comunitari i el funcionament i xifres dels programes del fons de recuperació, sense variar l'import de 750.000M€. 

L'Eurocambra demana "corregir" retallades i tenir més veu en el control del fons per aprovar el pressupost

El Parlament Europeu vol modificar el pressupost comunitari i el funcionament i xifres dels programes del fons de recuperació, sense variar l’import de 750.000M€.

Els eurodiputats votaran millores i correccions sobre algunes retallades pressupostàries plasmades en una resolució, segons ha manifestat el president de l’Eurocambra David Sassoli. L’esborrany de la resolució posa el focus en les rebaixes aprovades en els programes de salut i recerca, incomprensibles en un moment de pandèmia global; les retallades en el fons que donen suport a la transició climàtica de regions dependents del carbó; i la menor dotació en migració, entre altres assumptes.

A més, el Parlament Europeu vol analitzar els plans nacionals de reformes amb l’objectiu d’avaluar si estan en línia amb les prioritats europees.

Clica aquí per llegir la notícia

Expansión, 22 de juliol de 2020 – La Eurocámara pide “corregir” recortes y tener más voz en el control del fondo para aprobar el presupuesto