Programa EEC Aduts - IEF Institut d'Estudis Financers

EFEC Adults

El Programa EFEC Adults s’emmarca dintre del Programa EFEC d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya.

Amb l’objectiu d’ampliar el públic i fer arribar coneixements de finances personals a la població adulta, durant la 3a edició del Programa EFEC (que es va dur a terme durant el curs 2014/2015) es va realitzar la primera prova pilot del Programa EFEC Adults als Centres de Formació d’Adults (CFA) de Catalunya.

Aquests centres depenen del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es tracta de centres públics, oficials i gratuïts. La seva oferta formativa va dirigida a persones de 18 anys en endavant que volen formar-se culturalment, preparar-se acadèmicament o rebre instrucció bàsica per tal d’afrontar les exigències i reptes de la societat actual.

El 2018 es van incorporar al programa els centres de Formació Professional.
Davant d’un públic tant heterogeni l’Institut d’Estudis Financers (IEF) ha dissenyat 3 tallers amb l’objectiu d’oferir eines que permetin una millor gestió de l’economia personal i familiar. Es tracta d’explicar, de manera pràctica, conceptes bàsics de finances personals, així com conceptes d'emprenedoria, perquè els assistents els puguin dur a la pràctica ells mateixos. Ens referim a conceptes com el pressupost personal, el fons d’emergència, l’endeutament i emprenedoria. Els materials que es fan servir als tallers d’EFEC Adults estan supervisats pel Departament d’Ensenyament.

L’IEF ha aportat el material didàctic per al tallers, ha estat el responsable de la formació dels voluntaris, i ha coordinat la logística del projecte

Sense excuses i amb altes expectatives

Coneix en més profunditat

Entra a la web d’EFEC-Adults si vols saber-ne més, fer-te voluntari o inscriure el teu centre escolar.

9.583
alumnes adults formats
500
tallers realitzats