S' apropa la vacuna contra el Covid-19 - Notícies - IEF
12 novembre 2020

S’ apropa la vacuna contra el Covid-19

La Comisión Europea firma un acuerdo con la norteamericana Pfizer y la alemana BioNtech para que los estados miembros puedan comprar hasta 300 millones de dosis de su vacuna experimental contra el SARS-CoV-2, que goza de un 90% de eficacia en los ensayos con humanos en fase III. De todas maneras, el portavoz jefe de la CE Eric Mamer ha manifestado que la vacuna se adquirirá definitivamente una vez demostrada su seguridad y efectividad frente al virus. 

Pfizer y Biontech sellan con la UE el suministro de 300 millones de dosis de su vacuna

La Comissió Europea signa un acord amb la nord-americana Pfizer i l’alemanya BioNtech perquè els estats membres puguin comprar fins a 300 milions de dosis de la seva vacuna experimental contra el SARS-*CoV-2, que gaudeix d’un 90% d’eficàcia en els assajos amb humans en fase III. De tota manera, el portaveu cap de la CE Eric Mamer ha manifestat que la vacuna s’adquirirà definitivament una vegada demostrada la seva seguretat i efectivitat enfront del virus.

El ministre de Sanitat del Govern espanyol Salvador Illa ha esmentat sumar-se a la compra anticipada de la vacuna amb 21 milions de dosi més 10,5 milions opcionals. Aquestes xifres es corresponen amb vacunar a entre 10 i 15 milions de ciutadans espanyols, ja que s’administra en 2 dosis.

Per part seva, Ursula Von der Leyen ha declarat que amb aquest quart contracte es consolida una cartera de candidats per a adquirir les vacunes i que quan el producte estigui autoritzat es distribuirà ràpidament entre els països de la UE.

Quant al preu, no hi ha un valor determinat, però considerant els diferents productes sembla que es mourà entre els 2,9€ i els 31€ per dosis.

Clica aquí per llegir la notícia 

Cinco Días, 11 de novembre 2020 – Pfizer y Biontech sellan con la UE el suministro de 300 millones de dosis de su vacuna