Programa EFEC per a escoles i adolescents - IEF

EFEC – Educació Financera i Emprenedora de Catalunya

El programa EFEC d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya va néixer l’any 2012 resultat de l’experiència prèvia de l’Institut d’Estudis Financers en el programa europeu EFEP (European Financial Education Partnership) promogut i finançat per la Comissió Europea que va identificar les millors pràctiques d’educació financera a Europa amb l’objectiu de traslladar-les als països participants per difondre l’alfabetització financera de la societat.

La metodologia del Programa EFEC consisteix en la impartició de 7 tallers d’Educació Financera bàsica a alumnes de 4t d’ESO per part de professionals del sector económico- financer de forma voluntària. Els tallers són revisats per un comitè assessor format per professors de secundària i el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.

El programa, desenvolupat per l’Institut d’Estudis Financers, compta amb la col·laboració dels departaments d’Economia i d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a més de les principals entitats financeres i col·lectius professionals del país i l'Agència Tributària de Catalunya.

EFEC compta amb la supervisió d’un comitè assessor format per professors de secundària i el departament d’Ensenyament que revisen el materials, fan aportacions i asseguren la qualitat dels tallers.

En l’actualitat el programa EFEC arriba a més del 30% dels centres escolars de Catalunya (públics, concertats i privats) fent arribar coneixements financers a més de 19.000 alumnes a través de més de 600 voluntaris.

La generació present marcarà el futur financer

Coneix en més profunditat

Entra a la web d’EFEC si vols saber-ne més, fer-te voluntari o inscriure el teu centre escolar.

110.000
alumnes formats des de 2012
20.675
tallers realitzats

Destacats relacionats

El programa EFEC participa a la Global Money Week

El programa EFEC participa a la Global Money Week

El programa EFEC participa en una nova edició de la Global Money Week, que tindrà lloc la darrera setmana de març 2019, oferint diverses activitats per alumnes de 4rt d’ESO, Formació Professional i Centres de Formació d’Adults.

Saber-ne més