Programa EFEC per a escoles i adolescents - IEF

EFEC – Educació Financera i Emprenedora de Catalunya

El programa EFEC d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya va néixer l’any 2012 resultat de l’experiència prèvia de l’Institut d’Estudis Financers en el programa europeu EFEP (European Financial Education Partnership) promogut i finançat per la Comissió Europea que va identificar les millors pràctiques d’educació financera a Europa amb l’objectiu de traslladar-les als països participants per difondre l’alfabetització financera de la societat.

La metodologia del Programa EFEC consisteix en la impartició de 7 tallers d’Educació Financera bàsica a alumnes de 4t d’ESO per part de professionals del sector económico- financer de forma voluntària. Els tallers són revisats per un comitè assessor format per professors de secundària i el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.

El programa, desenvolupat per l’Institut d’Estudis Financers, compta amb la col·laboració dels departaments d’Economia i d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a més de les principals entitats financeres i col·lectius professionals del país i l'Agència Tributària de Catalunya.

EFEC compta amb la supervisió d’un comitè assessor format per professors de secundària i el departament d’Ensenyament que revisen el materials, fan aportacions i asseguren la qualitat dels tallers.

En l’actualitat el programa EFEC arriba a més del 30% dels centres escolars de Catalunya (públics, concertats i privats) fent arribar coneixements financers a més de 19.000 alumnes a través de més de 600 voluntaris.

La generació present marcarà el futur financer

Coneix en més profunditat

Entra a la web d’EFEC si vols saber-ne més, fer-te voluntari o inscriure el teu centre escolar.

110.000
alumnes formats des de 2012
20.675
tallers realitzats

Destacats relacionats

El programa EFEC participa a la Global Money Week

El programa EFEC participa a la Global Money Week

El programa EFEC participa en una nova edició de la Global Money Week oferint diverses activitats per alumnes de 4rt d’ESO, Formació Professional i Centres de Formació d’Adults.

Saber-ne més