Sobre IEF - Institut d'Estudis Financers

Situa't a la davantera del coneixement financer

Més informació sobre IEF

L’Institut d’Estudis Financers és una fundació privada creada el 1990 per les principals entitats de crèdit amb el recolzament de la Generalitat i amb l’objectiu fundacional de contribuir a la innovació, a la internacionalització i a la millora del sector financer a través del coneixement via formació dels professionals, divulgació i foment de les competències financeres dels ciutadans.

L’IEF disposa de les certificacions de qualitat ISO 9001 i IQNet; i és l’única entitat espanyola membre d’EBTN (principal Xarxa europea i internacional d’instituts de formació bancària i financera).

Al llarg d'aquests més de 32 anys de trajectòria ha format a més de 120.000 professionals, amb especial incidència en quant a certificacions reguladores per a poder operar i assessorar en l'àmbit bancari-financer, així com a través de programes de màster, postgraus i cursos d'especialització.

Des de fa uns anys, l'IEF es posiciona com a referent en el desenvolupament i impartició de coneixement al voltant de les noves tendències en finances com són les fintech, les finances sostenibles, la inversió d'impacte i les finances conductuals.

En l'actualitat està posant en marxa una escola de negocis especialitzada en finances, juntament amb altres universitats i amb seu a Barcelona, però amb una perspectiva clarament internacional.

120.000
alumnes professionals
32
Anys liderant formació financera

Els nostres punts forts

Especialització

Especialització

32 anys dedicats en exclusiva a la capacitació i divulgació en finances, al més elevat nivell internacional i vinculat a les entitats de més prestigi del sector.

Coneixement

Coneixement

L'eix de la nostra activitat és el coneixement en finances i banca. A través d’aquest coneixement impulsem proactivament la professionalització i la millora dels serveis financers.

Proximitat

Proximitat

Una estructura organitzativa àgil i completa ens permet adaptar-nos a les necessitats i cultura empresarial de cada client corporatiu, i als objectius de la carrera professional dels clients particulars. Tot per oferir sempre productes i serveis formatius d’excel·lència, propers i flexibles.

Institut Estudis Financers a fons

Missió

Oferir PRODUCTES/SERVEIS excel·lents i innovadors enfocats a la capacitació de PERSONES en el sector financer, tant en l’oferta (professionals) com en la demanda (clients)

Visió

L’IEF vol ser el REFERENT en formació i divulgació financera i ajudar a EVOLUCIONAR el concepte de finances en la societat.

Especialització

Liderar la formació i divulgació financera amb una intensa i exclusiva dedicació al coneixement financer, amb una visió proactiva de millora i transformació en el sector.

Excel·lència

Compromís d’oferir serveis d’excel·lència cercant també l’excel·lència en la nostra organització i estructura.

Innovació

Anticipant-nos als canvis i a l’evolució del sector, analitzant els seus elements disruptius que transformaran els serveis financers en els propers anys.

Flexibilitat

Per clients sempre únics, trobant solucions de formació i de transmissió de coneixements úniques.

Proximitat

Propers als nostres clients, per adaptar-nos a les seves necessitats.

Coneixement

Sempre en evolució, sempre creixent i millorant.

L’IEF apareix quan el sector financer a Espanya dóna el seu pas definitiu per a la gran transformació que ha seguit en els darrers 30 anys.

Des de la seva fundació ha acompanyat a les entitats, professionals, reguladors i supervisors, i clients en els canvis radicals del sector i en els anys de la crisi financera i de la conseqüent estabilització i ajustos dràstics del sector.

Ara, havent superat el pitjor d’una crisi molt dura, l’IEF confronta com la resta del sector la necessitat de combinar l’adaptació a la nova realitat amb la preparació de la immediata transformació del sector, inevitable en els propers anys.

La mateixa evolució del sector financer ha fet que algunes de les entitats que van constituir l’IEF l’any 1990 s’hagin integrat i fusionat amb d’altres i que, per tant, el llistat de patrons actuals hagi canviat des de la seva fundació. La presidència de la Fundació recau en el secretari general del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Actualment les entitats representades en el patronat de l’IEF són:

  • Caixabank
  • Generalitat de Catalunya (Dept. d’Economia i Hisenda)
  • Institut Català de Finances (ICF)
  • Sabadell
  • Santander
  • Caixa d’Enginyers

L’Institut d’Estudis Financers és l’única entitat espanyola membre d’EBTN (European Bank Training Association), principal federació d’instituts de formació bancària i financera a Europa; de la Conferència Mundial d’Instituts Bancaris i Financers (WCBI); del Global Banking Education Standards Board (GBESB), federació internacional per standards professionals bancaris, i del Center for Research and European Studies – Future Business (CRES).

És l’única institució formativa en finances d’Espanya que ha participat plenament en projectes Leonardo, Phare, Tacis i Erasmus+ de la Comissió Europea.

En l’àmbit de l’educació financera forma part dels principals fòrums internacionals d’educació financera com ara l’OECD International Network on Financial Education (INFE) i la Child&Youth Finance International (CYFI).

El 2014 es va incorporar i participar activament a la Global Money Week i a l’European Money Week, i és signant del Pla Espanyol d’Educació Financera. En l’àmbit de la formació financera, actualment, l’Institut d’Estudis Financers està desenvolupant programes formatius de llarga durada a Amèrica Llatina y té vincles de col·laboració amb entitats del Canadà, Egipte, Uruguay, Panamà y Mèxic, entre altres.

Col·laboradors

L’activitat formativa i divulgadora de l’Institut d’Estudis Financers el porta a desenvolupar vincles amb universitats, entitats i associacions professionals de l’àmbit bancari i financer.

IGS
IEAF
EFPA España
EFPA Europa
European Banking & Financial Services Training Association
Col·legi Economistes de Catalunya
Col·legi de Censors Jurats de Comptes
Agència Tributària de Catalunya
Finanzas para todos
International Network of Financial Education
Barcelona Centre Financier Europeu
Instituto BME
CRESfb (Center for Research and European Studies, Future Business)
Facultat Economia i empresa de la URV
Club de gestion de riesgos de España

Més enllà de la formació

L’Institut Estudis Financers promociona també activitats que tenen un objectiu més informatiu o divulgador que l’estrictament formatiu. Entre aquestes destaquen l’Observatori de Divulgació Financera, els Premis IEF a l’Excel·lència Financera o els diferents projectes d’Educació Financera adreçats a la societat en general.

19.000
hores impartides
15.000
voluntaris professionals a l'útim any

Contacte

  • Adreça: Av. Josep Tarradellas 123, Barcelona (08029)
  • Horari: De dilluns a divendres de 9h a 20h
  • Telèfon: 93 412 44 31
  • Email: ief@iefweb.org